Hans ten Hooge's RNI herinneringen

Previous page 4 of 7 Next

 

RNI

Majestueus, als de Koningin van de Noordzee

RNI

Flink stampen. Onder de TV-antenne ligt een schip, het loopt tegen de avond, een bleek schijnsel komt uit het westen, dat zal Veronica zijn.

RNI

Een zonnige dag met een stijve bries. Dirk Roos hangt de stootbanden overboord, Nico Steenbergen doet of hij op de tram staat te wachten.

RNI

Een blok omhoog, net boven de kleine studio 1. De ladder naar het luik op het dek.

RNI

Aflossen en bevoorraden in vliegende vaart. De Eurotrip stampt en schuurt langs de Mebo, golven spatten onverwacht omhoog, overspringen is een kwestie van het juiste moment afwachten. Is dat Hans Molenaar die half verscholen achter de springer zijn kans afwacht om de touwladder te grijpen en aan boord te komen?

RNI

Post! Don Allen vertrouwt zijn beantwoorde fanmail toe aan de bemanning van de Europtrip.

RNI

Piet den Heyer heeft de touwladder gegrepen en klimt in razende vaart omhoog naar de uitgestoken hand van Cas Castricum, om niet ingehaald te worden door de stampende Eurotrip. Achter hem kok Will Aerts, Gerrit de Winter met stropdas vindt het ook tijd worden om over te stappen, en in de deur van de stuurhut de bebaarde Hans Molenaar.

RNI

Vanuit de machinekamer in het achterschip kijken we omhoog naar een stalen buitendeur. De verbogen stalen kozijnen zijn stille getuigen van de brand die hier in mei 1971 heeft gewoed.

RNI

Bovenaan de touwladder staat iemand te wachten todat opspattende golf weg is, en hij veilig naar de Eurotrip kan afdalen.

RNI

Proberen, of de woelige zee met een tros kan worden bedwongen. In de stuurhut van de Eurotrip Gerrit de Winter en Will Aerts. Aan de reling van de Mebo in zijn uitgaanspak: Cas Castricum.

RNI

Het bemanningsverblijf in het achterschip van de Mebo kijkt vanuit een dal uit op een golftop.

RNI

Een deel van de zenderkamer (vraag Nico Steenbergen om welke zender dit gaat).

RNI

De RCA Ampliphase middengolfzender

RNI

De achterkant van de middengolfzender. Merkwaardige houtje-touwtjeconstructie

RNI

Sticker Radio Noordzee Hou 'm In de Lucht, op een zeer toepasselijke plaats: De Zender

RNI

Die banden komen toch echt uit de grijze plastic tonnen. En moeten er ook weer in. Het gebeurde vaak genoeg dat de tender niet langszij kon komen, en de waterdichte tonnen aan twee lijnen van het ene naar het ander schip door het water werden gesleept.

RNI

Marc van Amsgtel in de Nieuwskamer. De ouderwetse cassetterecorder (makkelijk te verwisselen bandjes) v��r de buizenradio (werkte beter dan een transistorradio in dat enorme electromagnetische veld van de zender), en natuurlijk de schrijfmachine - slingerde het schip erg hevig heen en weer, dan kon tijdens het tikken van een bericht de "wagen" weleens even stil blijven staan, en bleken de tien letters van een woord op ��n plaats terecht te zijn gekomen.

RNI

De voormalige recreatiezaal onder de zendmast, naast het was/doucheruimte. Eindelijk hadden de zendertechnici een fatsoenlijke werkruimte. Staat dar niet een Optimod?

RNI

Rechts de voormalige zender van Radio 390. Links de AGC-units, de die het geluid binnen de perken moesten houden.

RNI

De "ballenboot" Dolfijn, gezien vanaf de brug. Dagjesmensen op volle zee.

RNI

De Trip Tender langszij, bezig met overtanken van diesel ("gasolie") en water. Twee verschillende slangen uiteraard, hoewel het water weleens vreemd smaakte...

RNI

De typerende verschijningsvorm van de Eurotrip. Eerst zag je niks, dan een brede streep schuim en na nog eens tien minuten ontwaarde je langzaam boeg en mast van dit dappere sleepbootje.

RNI

De Mebo II in volle zee. Even de camera buitenboord houden...

RNI

Het vale licht van de ondergaande zon op het achterschip van de Mebo.

 

Impressum & Datenschutzerklärung